De competitie start op 6 september

Er wordt gespeeld volgens het Belgisch systeem, dit houdt in:

Winst 12 punten, remise 11 punten en overige 1 punt per 10% carambools.

Tevens zijn er extra punten te verkrijgen.

1 punt extra binnen 25 beurten uit.

2 punten extra binnen 20 beurten uit.

3 punten extra binnen 15 beurten uit.

De competitie bestaat uit 5 periodes, hieruit komen 5 periode kampioenen en deze plaatsen zich voor de finale.

De kampioenen worden aangevuld met de 3 beste over het gehele seizoen gerekend. Deze moeten echter wel twee derde van de maximaal te spelen wedstrijden gespeeld hebben om hiervoor in aanmerking te komen.

Mochten er bij deze beste 3 een periode kampioen zitten, dan wordt automatisch nummer 4 toegevoegd. enz.

De finale wordt gespeeld met 8 personen en via een afvalsysteem zal de kampioen worden bepaald. De rondes worden via loting vastgesteld.

1e periode

Martin Griede is winnaar geworden van de eerste periode. met een ruim verschil op de nummer twee Bé Kerbof.

Eindstand 1e periode

2e Periode

Nico Kluin wint de tweede periode. Op de laatste speelavond wijzigde er niets meer. Jaap Heringa kwam nog dichtbij maar kon Nico niet meer bedreigen. Nico had in de voor laatste avond Jan Harms van de eerste plaats verdreven door twee goede partijen te spelen.

Eindstand 2e periode

3e Periode

Lubertus winnaar derde periode. Met twee punten voorsprong op Martin, maar deze heeft al een periode, en een ruime tien punten op de nummer drie Appie.

Eindstand 3e periode

4e Periode

André van der Laan is winnaar geworden van de vierde periode

Eindstand 4e periode

5e Periode

Stand 5e periode per 2 mei

Stand algehele seizoen

Stand over het gehele seizoen

Finale

Voor de finale van het clubkampioenschap hebben zich geplaatst de vijf periodekampioenen te weten, Martin, Nico, Lubertus, André en Coos. En de drie over het gehele seizoen te weten Renzo, Jan en Appie.

Door loting werd de eerste ronde als volgt ingedeeld: Jan tegen Coos, Appie tegen André, Martin tegen Renzo en Lubertus tegen Nico.

De wedstrijd van Jan tegen Coos was een eenzijdige. Coos kon niet echt loskomen en toen Jan uit zijn slof schoot met een serie van 17 en later in de partij weer 1 van 17 was het verzet van Coos gebroken. Winst voor Jan.

Ook Appie kon in zijn partij tegen André niet loskomen speelde te geforceerd en maakte daardoor net even te veel foutjes. André profiteerde hier maximaal van en wist zijn 180 caramboles in 18 beurten te maken. Winst André.

Martin tegen Renzo was ook een eenzijdige partij. Renzo kon de ballen niet goed raken en zonder groots te spelen wist Martin de partij net binnen de 30 beurten uit te maken. Winst Martin.

De partij van Lubertus tegen Nico was geen goede partij. Beiden maakten er niets van en gingen door tot de dertig beurten. Hier was Lubertus het dichtst bij het aantal wat hij moest maken. Vandaar winst Lubertus.

De verliezers speelden op basis van hun nederlaag om de plaatsen 5 t/m 8 en de overige vier werden door loting aan elkaar gekoppeld voor de halve finale. Dat bracht het volgende teweeg.

Om plaats 7 en 8 speelden Renzo en Appie tegen elkaar. Beiden waren nog niet over hun nederlaag heen in de eerste ronde en speelden niet goed. Uiteindelijk werden de dertig beurten bereikt en was Renzo er het dichtstbij. Dus Renzo 7e en Appie 8ste.

Om plaats 5 en 6 speelden Coos en Nico. Coos herstelde zich goed na zijn eerste ronde en wist de partij in 19 beurten uit te maken waardoor Coos 5de werd en Nico 6de.

De halve finales waren als volgt. Martin tegen Jan en André tegen Lubertus.

Jan was goed op dreef tegen Martin die zelf ook niet slecht speelde maar toch het onderspit moest delven tegen Jan. Jan maakte de partij uit in 24 beurten en ging daardoor naar de finale. Voor Martin de troostfinale.

De partij tussen André en Lubertus was een slechte partij. Beiden wisten in dertig beurten niet uit te komen maar weer was Lubertus net als in de eerste ronde het dichtste bij het einde en ging hij door naar de finale. André restte de troostfinale.

Om plaatst 3 en 4 speelden dus Martin en André. Beiden speelden een redelijke wedstrijd, die Martin in 24 beurten besliste. André stond toen op 160 caramboles. Martin dus 3de en André 4de.

De finale tussen Jan en Lubertus was een eenzijdige. Ondanks de goede start van Lubertus (serie van 11) maakte Jan korte metten met Lubertus. In 14 beurten had Jan zijn 53 caramboles bij elkaar en was Lubertus net over de helft van zijn caramboles. Jan dus 1e en kampioen en voor Lubertus restte de 2de plaats.

De arbitrage werd gedaan door de overige clubleden, die dit vol enthousiasme deden en er voor de spelers een aangename avond van maakten. Dank hiervoor namens alle spelers.

Einduitslag:

2 Lubertus