Jordy de Kruijf is gewestelijk kampioen hoofdklasse libre geworden in zijn laatste partij verzekerde hij zich van de winst door Jerrit Veenstra te verslaan. Met 10 matchpunten en een gemiddelde van 13,20, waardoor hij promoveerd naar de extra klasse, is hij een uitstekend kampioen.

Chris Uktolseja verzekerde zich van de tweede plaats en mag daardoor naar het Nederlandskampioenschap omdat Jordy boven het maximale gemiddelde zit.

Blikvanger van het toernooi was wel Jan van den Berg die zijn partij, van 150 karambools, tegen Jordy in 1 beurt wist uit te maken. Helaas was Jan de zaterdag niet op dreef anders was het zeker zijn toernooi geweest.

Stabiel met geen grote uitschieters was Anne van Dalfsen. de partijen waarin zijn tegenstanders geen grote series maken wist hij te winnen en daardoor eiste hij de derde plek op.

Van den Berg werd vierde en had ook een gemiddelde boven de 11. namelijk 12,82 en promoveerde samen met Jordy naar de extra klasse.

Jerrit Veenstra die na de zaterdag bovenaanstond kon zondag geen potten breken en verloor alle drie zijn partijen waardoor hij op de vijfde plaats eindigde.

Alex Mooiweer wist niet groots te spelen maar pakte wel zijn momenten en wist daardoor toch 4 partijen uit te spelen. Met een beetje geluk waren dat er twee meer geweest.

Good old Willy Siemens, die op het laatste moment was ingevallen voor de zieke Lambers, kwam niet echt in zijn spel en eindigde daarom op de zevende plaats.

Kasper Sturre sluit de rij door als achte te eindigen. wel boekte hij nog een mooie overwinning door zijn partij inmet een gemiddelde van 13,63 te winnen. Maar daar bleef het helaas voor Kasper bij.

Eindstand gewestelijke finale hoofdklasse libre