Coos Blaauw is districtskampioen 2e klas libre geworden. Al vanaf de eerste ronde stond Coos bovenaan en heeft deze positie het gehele toernooi niet meer afgestaan.

Het toernooi werd georganiseerd door de Poedel en was prima verzorgt. Dat hield tevens in dat het voor Coos een thuiswedstrijd was. Wat natuurlijk extra druk met zich meebracht. Echter deerde dit Coos niet.

Na de eerste dag stond Coos bovenaan met 3 keer winst en 1 verlies partij. Ook de eerste partij op de zondag werd in winst omgezet. De beslissing viel in de voorlaatste ronde. Coos wist zijn partij te winnen terwijl zijn directe belager Koerten verloor. Hierdoor kwam Coos 2 punten los te staan en was door zijn sterke gemiddelde niet meer in te halen.

Doordat de druk min of meer van de ketel was door Coos kon hij het de laatste partij niet meer opbrengen om deze volledig geconcentreed te spelen. Gezegd moet worden dat zijn tegenspeler Koerten een prima partij speelde en in 13 beurten de winst naar zich toe trok en hiermee de tweede plaats zeker stelde. Derde werd van Zonneveld.