De competitie start op 6 september

Er wordt gespeeld volgens het Belgisch systeem, dit houdt in:

Winst 12 punten, remise 11 punten en overige 1 punt per 10% carambools.

Tevens zijn er extra punten te verkrijgen.

1 punt extra binnen 20 beurten uit.

3 punten extra binnen 15 beurten uit.

De competitie bestaat uit 4 periodes, hieruit komen 4 periode kampioenen en deze plaatsen zich voor de finale.

De kampioenen worden aangevuld met de 4 beste over het gehele seizoen gerekend. Deze moeten echter wel twee derde van de maximaal te spelen wedstrijden gespeeld hebben om hiervoor in aanmerking te komen.

Mochten er bij deze beste 4 een periode kampioen zitten, dan wordt automatisch nummer 4 toegevoegd. enz.

De finale wordt gespeeld met 8 personen en via een afvalsysteem zal de kampioen worden bepaald. De rondes worden via loting vastgesteld.

1e periode

Wim Perdon winnaar van de eerste periode met een ruim verschil op nummer twee Bé Kerbof.

Eindstand eerste periode

2e periode

Zoals verwacht is David Tuil winnaar geworden van de tweede periode op ruime afstand van nummer twee Henk Hingstman. Maar ook Henk zijn prestatie is knap aangezien Henk nog niet zolang lid is van de vereniging.

Eindstand 2e periode

3e Periode

Renzo Cramer is winnaar geworden van de derde periode. Welliswaar heeft Wim Perdon 1 punt meer gehaald maar deze is al in het bezit van een periode.

Waardoor Renzo winnaar is geworden van de derde periode.

Eindstand 3e periode

4e Periode

Als lachende derde wist Nico uiteindelijk de periode te winnen nadat Eddy twee partijen mindergoed speelde, Martin hem inhaalde en Nico nog 4 goede partijen speelde wist hij Martin weer met 1 punt te overtreffen.

Eindstand 4e periode

Stand over het gehele seizoen

Eindstand gehele seizoen

Op 22 mei is de finale gespeeld van ons clubkampioenschap. waarin de 4 periode kampioenen en de vier meest constante spelers over het gehele seizoen het tegen elkaar opnemen via een afvalsysteem wie zich clubkampioen mag noemen.

In de eerste rond loten de vier periode kampioenen een tegenstander van de vier meest constante spelers. Dit gaf na loting de volgende partijen.

David tegen Bé K, Wim tegen Jan, Renzo tegen Lubertus en Nico tegen Martin.

David kende geen pardon tegen Bé en wist in 23 beurten met een ruime marge te winnen.

Wim tegen Jan eindigde in 25 beurten. Maar omdat Jan iets meer karambools gescoord had ging hij door.

Ook bij Renzo tegen Lubertus werden de 25 beurten bereikt. Hier was Renzo de gelukkige.

Nico tegen Martin werd een prooi voor Martin in 24 beurten.

Dit leverde het volgende op Bé en Lubertus gingen spelen voor plaats 5 en 6

En Nico en Wim gingen strijden om de 7de en 8ste plaats.

In de halve finales werd weer geloot en dit leverde het volgende op David tegen Martin en Renzo tegen Jan.

Bé wist van Lubertus te winnen in 18 beurten en wist zich verzekerd van plaats 5. Lubertus dus 6.

Nico en Wim maakten gebruik van de 25 beurten. Nico had daarin iets meer karambools gemaakt en werd dus 7de, Wim 8ste.

Renzo tegen Jan was eenzijdig. Jan raakte op stoom en maakte de partij uit in 16 beurten.

Martin tegen David was eveneens eenzijdig. david maakte de partij uit in 19 beurten.

Dit hield in dat Martin en Renzo gingen strijden voor plaats 3 en 4 en dat de strijd om de titel zou gaan tussen Jan en David.

De partij tussen Martin en Renzo eindigde in een overwinning van Martin. hij wist de partij in 23 beurten uit te stoten.

Hierdoor eindigde Martin op plaats 3 en Renzo op plaats 4.

De finale tussen David en Goliath ( jan, titelverdediger en favoriet) was geen goede partij. De partij verliep moeizaam en eindigde uiteindelijk in 25 brt. David had iets meer karambools gescoord dan Jan. Waardoor David eerste werd en Jan 2de.

Hiermee kroonde David zich tot Kampioen van de BCD in het seizoen 2017-2018.

Uitslagen ronde 1

David - Bé             (32-55) 32-34 in 23 brt